Keigave Evenementen

 

Van jaarmarkten tot workshops.

Voor sportievelingen of rustzoekers.

Van klassieke muziek tot zomerse festivals. 

Je vindt het allemaal in onze AGENDA

☆☆☆ Uitgelichte bedrijven ☆☆☆


Klik op het pijltje in een van de rode balken voor informatie. Dagelijks vullen we de Keigave Agenda aan. Kom hier dus gerust vaker terug!MUSEUMSCHIP KASTEEL VLOTBURG

Museumschip Kasteel Vlotburg is na bijna 100 jaar weer terug in Heusden.

Laat je charmeren door Museumschip Kasteel Vlotburg en ga eens door een andere wereld die fascineert. Welk kind of volwassene bezwijkt er niet voor de betovering van ridders, kastelen en jonkvrouwen van de Middeleeuwen? Dit leven en tijdvlak is verzameld en wordt getoond. Vrouwe Christel en ridder Len verwelkomen je graag op hun kasteel.

Museumschip Kasteel Vlotburg ligt in de haven van Heusden (naast rondvaart Wiljo) en is tot 13 maart iedere dag te bezoeken van 11:00u tot 18:00u

 • Volwassenen€ 5,00 Museumjaarkaart: €1,- korting
 • Kinderen€ 4,00 (3 t/m 13 jaar. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis)
 • Studenten€ 4,50

Museumschip Kasteel Vlotburg
Stadshaven
5256 BA Heusden

Stuur een e-mail

Bel: 06 21111245

Categorie: MUSEUM

Datum: Dagelijks tot en met 13 maart 

Tijd: 11:00 - 18:00 uur

Kosten: volw. €5,00 - kids: €4,00 - studenten: €4,50

Bezoek de Langstraat, Heusden


Categorie: KIDS Bij Kato Kids Elke 1e woensdag van de maand! St. Oedenrode

Datum: Elke 1e woensdag vd maand Tijd: 14:00 - 18:30 Kosten: € 3,50

Je ontmoet onze mascotte varkens Harm en Dori, je mag rijden op onze pony Breitling en knuffelen met onze hond Mila. Verken de boerderij, scan de qr-codes luister goed en leer meer over onze varkens. Onze biggetjes ? Natuurlijk! Wil jij ze zien? Ze zijn nog maar net geboren! Stap maar in de huifkar, die brengt je naar de schattige biggetjes! Bij Kato Kids mogen jullie, indien gewenst, zelf lekker bakken in ons Kato Kids BBQ Plein. Aanmelden is mogelijk via de website welkom@bijkato.nl  of op de dag zelf met een telefoontje 06 - 46050052 (Doreen).

Lokatie: Houtsestraat 26, 5492 TM Sint-Oedenrode Meer info: www.bijkato.nl 


Categorie: KIDS Bij Kato Kids elke vrijdag! St. Oedenrode

Datum: Elke vrijdag 3, 10, 17, 24, 31 maart | Tijd: 14:00 - 18:30 | Kosten: € 3,50

Bij Kato Kids mag je lekker buiten spelen, varkentjes knutselen, ons mega boerderijspel spelen, bootcampen en vies worden! Je ontmoet onze mascotte varkens Harm en Dori, je mag rijden op onze pony Breitling en knuffelen met onze hond Mila. Verken de boerderij, scan de qr-codes luister goed en leer meer over onze varkens. Wil je weten wat de varkens te eten krijgen bij ons? Ga zelf aan de slag met het maken van brijvoer voor de varkens en leer welke reststromen zij allemaal eten. Neem zelf broodkruimels mee en aardappelschillen want daar zijn de varkens dol op! Bij Kato Kids mogen jullie, indien gewenst, zelf lekker bakken in ons Kato Kids BBQ Plein. Aanmelden via welkom@bijkato.nl  of op de dag zelf met een telefoontje 06 - 46050052 (Doreen). 

Locatie: Houtsestraat 26, 5492 TM St.Oedenrode Meer info: www.bijkato.nl


TRIO DIETER VAN DER WESTEN – ROOTS

De Dieter van der Westen Band is nog maar enkele jaren geleden opgericht door de broers Dieter en Eric van der Westen. Dieter speelde daarvoor in de Nederlands-Marokkaanse band Kasba terwijl Eric vooral in de jazzmuziek bezig was. De broers waren dus nogal met andere dingen bezig op muzikaal gebied, maar troffen elkaar uiteindelijk in de liefde voor Amerikaans-georiënteerde muziek.

De band heet inmiddels enkele in de muziekpers zeer goed ontvangen albums op zijn naam staan. Het meest recente album heet ‘Honesty Of The Hope”. Het album demonstreert dat de band de afgelopen jaren een muzikale groei heeft doorgemaakt. Het album heeft een afwisselend karakter met verrassende uitstapjes binnen en buiten het Americana-idioom.

De stem van Dieter van der Westen is wel omschreven als ‘een mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young’. Van der Westen is inderdaad beïnvloed door artiesten als Knopfler, Young, Springsteen en Tom Waits, maar daarnaast zijn er ook invloeden van Noord-Afrikaanse muziek te bespeuren.

Site: https://ravelijnheusden.nl

De Nieuwe Schuur, Burgemeester Buijsstraat 33. 5255 AB Herpt

Stichting Het Ravelijn Heusden

E-mail: info@ravelijnheusden.nl 

Categorie: MUZIEK

Datum: 1 maart

Tijd: deur open vanaf 20.00 uur

Kosten: € 17,50 

Heusden


CO-WORKING FRIDAY | LET’S (NET)WORK2GETHER

We kennen het allemaal… actielijsten, to-do’s, herinneringen, taken, …

Maar er eens effectief voor gaan zitten en zaken AFWERKEN dat blijft steeds uit. Misschien ook wel omdat je niet weet hoe je ergens moet aan beginnen of je hebt nood aan die ene tip om je in gang te zetten. Focus, Brainstorm & Finish !

De start2bizz co-working fridays zijn samen(net)werkdagen voor ondernemers. Om ‘aan’ je bedrijf te werken op een productieve en creatieve manier. En dat in combinatie met een gezellig netwerkmoment tijdens de lunch en aansluitend een @fterwork, voor wie wenst na te borrelen en bij te kletsen.

Easyspaces Zuidzijde Haven Bergen op Zoom

E-mail: team@start2bizz.com

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 3 maart

Tijd: 09:00 - 17:00

Kosten: € 65,00 

Start2bizz, Bergen op Zoom


Categorie: tentoonstelling EXPOSITIE VAN (SEMI)PROFESSIONELE KUNSTENAARS  | Loon op Zand

Datum: 4 en 5 maart 2023  Tijd: zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur | zondag van 11 tot 16.00 uur Prijs: Gratis

Opening: zaterdag 4 maart 14.00 uur door Tess van de Wiel (wethouder van cultuur, gemeente Loon op Zand) 

Lokatie: De Gildenbond Mgr. Völkerstraat 3,  

 
De Paadjesmakers

Als inwoner van de stad kom je dagelijks langs beelden in de openbare ruimte. Je ziet ze wel of je ziet ze niet. Je vindt ze mooi of juist onbegrijpelijk. Het meeste werk is anoniem. Van wie en waarom staat er niet bij. De Paadjesmakers; Marie José van der Linden en Maarten Sterneberg beschrijven in hun gids ‘Bossche Buitenbeelden’ wandel- en fietsroutes langs vrijwel alle beelden in ‘s-Hertogenbosch.

Wil je meer weten hoe de ijsbeer op de rotonde van de Aartshertogenlaan terecht is gekomen? Of wat die Schroef van Archimedes in het Zuiderpark doet? Of waar de ‘verdwenen’ beelden zijn gebleven en waarom? Kom dan naar de lezing.

Marie José Eijkemans (educatief medewerker Museum de Pont) geeft op 5 maart in De Knillispoort een lezing over de achtergrond van de Bossche Buitenbeelden. Het kan je ogen openen voor het culturele erfgoed dat gewoon op straat te vinden is.

De Knillispoort - Korte Waterstraat 15

Van tevoren graag aanmelden via e-mail: info@depaadjesmakers.nl   

Categorie: LEZING

Datum: 5 maart 2023, Den Bosch

Tijd: 11.00 uur

11.15 - 12.15 lezing

van 12.15 - 12.30 in gesprek Paadjesmakers

Kosten: € 5,-


ALLE BALLEN OP BERTHA

Komisch toneelspel over een eetcafe in 3 bedrijven.

LOCATIE

De Schakel, Kerkstraat 104 Gilze

De Gilse Cast

Telefoon: 0610132839

E-mail: info@degilsecast.nl  

Categorie: VOORSTELLINGEN

Datum: 10 maart

Tijd: 20:00 - 00.00

Kosten: Gratis

De Gilse Cast, Gilze


Categorie: filmvoorstelling | Heyhoef Cinema | Tilburg

Datum: 10 maart 2023 | Tijd: 14:00 - 16:30 en 19:30 - 22:00 uur | Prijs: €5 p.p. incl. gratis een kop koffie of thee.

Riders of justice
In de geweldige zwarte komedie Riders of Justice hangen een treinongeluk, een broodje, een gestolen fiets en een ontslag allemaal met elkaar samen. Hoe het verband in elkaar steekt, en of er niet ook zoiets bestaat als stom toeval, wordt stukje bij beetje duidelijk in het uiterst slimme verhaal van de Deense regisseur en scenarist Anders Thomas Jensen. Wanneer hij zelf films regisseert, komt zijn eigenzinnige smaak onbedwingbaar boven. Markus verloor zijn vrouw bij een treinongeluk. Hij weet niet hoe hij moet omgaan met het verlies en slaagt er al helemaal niet in zijn tienerdochter Mathilde te steunen. Hulp komt uit onverwachte hoek, wanneer Otto en zijn vrienden Markus opzoeken en een wraakactie op poten zetten.
Lokatie: Kom deze film zien bij Heyhoef Cinema Kerkenbosplaats 1, Tilburg Website: www.heyhoef-cinema.nl 


LIEN – LIEF ZONDER REDEN

In ‘Lief zonder reden’ zie je LIEN op haar eerlijkst. Ze heeft er tenslotte lang genoeg omheen gedraaid. Op zoek naar netheid stuit ze op de realiteit. Ongemak, schaamte en genot sijpelen door de kwetsbaarheid van haar luchtige bestaan. Een kleinkunstsensatie die je in andermans huid laat kruipen. En dat is een hele geruststelling.

Een mix van gevoelige luisterliedjes, showperformance en bevrijdende ontboezemingen. Begeleid door haar bandleden Dylan Siemerink en Barend Spaan.

* Muzikale confrontatiekleinkunst
* Veelzijdig talent
* Dubbellaags

LIEN debuteerde in 2020 met haar voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’. Ze speelt met taal en emotie. Daar waar het wringt, valt wat te halen. Scherpzinnigheid in teksten en gevat in muziek. In haar tweede avondvullende voorstelling ‘Lief zonder reden’ trekt zij samen met haar band vele nieuwe registers open.

Verwonderd door de aan absurditeit grenzende verstoppogingen van de volwassen mens, zet ze het licht aan. Haar lichaam tot spiegel gemaakt, danst zij in onschuld. En dus is alles bespreekbaar geworden. De kwetsbaarheid die ze tegen het lijf loopt is een geschenk waar ze niets voor terug hoeft. Ze is lief zonder reden.

Datum: 11 maart

Tijd: 20:15 - 22:30

Kosten: €16,50 

Site: https://www.admiraalszaal.nl/lien

Haven 54, 4931 AH Geertruidenberg

Telefoon:0162 69 53 62

E-mail: info@admiraalszaal.nl 

 

Categorie: VOORSTELLINGEN

Datum: 11 maart

Tijd: 20:15 - 22:30

Kosten: €16,50 

Admiraalzaal, Geertruidenberg


STEPTEAM BRABANTS BONT

Steptocht 42km - 5e Winterserie - Stepteam Brabantsbont

Organisator:
Stepteam Brabantsbont

Naam contactpersoon:
Paul (Slowstep) Settels

E-mailadres:
keigaafbrabant@settels.nl

Telefoonnummer:
+31655884499

Omschrijving van het evenement:
Steptocht 42km - 5e Winterserie - Stepteam Brabantsbont

Adres, postcode en plaats van het evenement:
Sporthal de Slagen, Gaard 2, 5146 AW Waalwijk

Website:
stepteambrabantsbont@gmail.com

Categorie: BUITENACTIVITEITEN

Datum van: 12-03-2023

Toegangsprijs: € 7,50 p.p.

Tijd: 10:00 - 13.30

Stepteam Brabants Bont, Waalwijk


NK MAASHEGGEN VLECHTEN

17e Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten bij Oeffelt.

Een groots opgezet groen evenement in het oosten van Brabant, in het enige UNESCO MENS EN BIOSFEER gebied in Nederland.

Wedstrijdterrein: Portaal de Vilt aan de provinciale weg tussen Beugen en Oeffelt.

Toegang en parkeren gratis (advies: kom op de fiets!).

Organisatie

Stichting Landschapsbeheer Boxmeer i.s.m. IVN De Maasvallei, de Gemeente Land van Cuijk, Staatsbosbeheer en vele andere groen organisaties.

Contact: dhr. Theo van Lankveld (nkmaasheggen@gmail.com  en/of 0485-574632 of 06-28825421).

Categorie: EVENEMENT

Datum van: 12-3-2023

Toegangsprijs: Gratis

Tijd: 11.00 tot 16.00 uur.

Stichting Landschapsbeheer Boxmeer e.a. in Oeffelt. Info


Categorie: voorstelling MUZIEK EN SCHILDERKUNST IN DE GOUDEN EEUW op Kasteel Dussen

Datum: 15-03-2023 Tijd: 20:00 - 22.00 uur Prijs: € 12,00 per persoon (met vriendenpas € 9,00)

De enorme hoeveelheid picturale meesterwerken uit de Gouden Eeuw van de Republiek herbergt een veelheid aan thema’s en voorwerpen die een rijk beeld geven van het leven in de 17e eeuw. Opvallend is de veelvuldige aanwezigheid van instrumenten en musicerende personen op de doeken van vele schilders. Blijkbaar speelde muziek een belangrijke rol in de diverse sociale lagen van het land. De al in de Renaissance ingezette tendens van de zogenaamde huismuziek zette zich in de barok voort: op steeds meer plaatsen werd de luit ter hand genomen, op fluiten geblazen, op gamba’s en violen gestreken en werden toetsen beroerd. In deze lezing zullen o.a. prominent aanwezig zijn: Johannes Vermeer (die in 2023 wordt geëerd met een grote tentoonstelling in het Rijksmuseum en bij wie muziekinstrumenten een grote rol spelen), Jan Steen, Gerard ter Borch en Judith Leyster. De lezing combineert de gekozen schilderijen met instrumentale en vocale composities uit de onderhavige tijd. Daarbij spelen vragen als: ‘Vertelt de keuze voor bepaalde instrumenten ons iets?’ en ‘Kunnen we symbolische waarde toekennen aan schilderijen waarop muziek een rol speelt?’ Reserveren kan via: https://www.kasteel-dussen.nl Lokatie: Binnen 1, 4271 BV, Dussen Website: www.kasteel-dussen.nl 


Categorie: Evenementen / Festivals KLETSKOEK BEST

Datum: 18 maart 2023 Tijd: 15:00 - 00:00 uur Prijs: €19,95 p.p.Het leukste tech house event van Eindhoven bij Beachclub Sunrise!

Lokatie: Beachclub Sunrise, Aquabest – Best Website: https://kletskoekevent.nl/

Telefoonnummer: 0499 – 370 349


KAMERMUZIEK HEUSDEN - VESTING

Beste Muziekliefhebbers,

Reserveer nu uw kaarten voor één van de mooiste concerten van dit jaar.
Ticketlink: https://www.klassiekemuziek.nl/e/16646/tickets/ 
Op zaterdag 18 maart 17.00 uur te Heusden slaan solisten van het Berghout Ensemble en het Animato Kwartet de handen ineen. Samen brengen zij werken van o.a. Debussy en Ravel ten gehore in de Catharijnekerk. Een uitgelezen kans voor liefhebbers!

Dit programma zal tevens te horen zijn op:
16-3 Enschede, Wilmink Theater
19-3 Heeswijk-Dinther, Kasteel Heeswijk

Het Animato Kwartet, ontstaan in 2013, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland.

Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw en de Hertz-zaal van Tivoli Vredenburg; ook nam het kwartet deel aan de Strijkkwartet Biënnale 2020 in Amsterdam.

Na een tournee langs dertien grote zalen in Nederland ontving het Animato Kwartet in juni 2022 de publieksprijs van Dutch Classical Talent 2022! De jury over dit strijkkwartet: “Vier topspelers met een bruisende energie. Ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten”.

Het Berghout Ensemble is een collectief van vooraanstaande en bevlogen musici uit de Nederlandse muziekwereld, opgericht door harpiste Veronique Serpenti in 2020. In korte tijd heeft het ensemble een gedegen reputatie opgebouwd en haar weg gevonden naar de belangrijke kamermuziek podia in Nederland. Zo werd het Berghout Ensemble vol lof ontvangen bij o.a. de kamermuziekseries van Wageningen, Hall, Enschede, Hengelo,
‘s-Hertogenbosch, Diemen, Vlissingen en de Concertzaal in Ede. Het Berghout Ensemble transformeert makkelijk van duo tot septet en communiceert met virtuositeit en élégance. Een gevarieerd kamermuziek repertoire rondom de harp wordt hierdoor toegankelijk gemaakt voor een divers publiek.

Kamermuziek Heusden Vesting nodigt u graag uit voor dit bijzondere concert in het kunstzinnige Heusden. Een programma met de twee meest invloedrijke Franse componisten van de 20ste eeuw vertolkt door een buitengewoon septet. In de pauze kunt u genieten van een drankje.’ Mail: info@kunstvesting.nl

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 18 maart (plus 16 en 19 maart)

Tijd: 17:00 - 19:00

Kosten: €25

Kamermuziek Heusden Vesting


Tweedehands kinderkledingbeurs en speelgoedbeurs

2de hands kinderkledingbeurs en speelgoedbeurs in De Bunthoef te Oosterhout.
(Ruim 10.000 stuks) de grootste en goedkoopste uit de regio.

Zaterdag 18 maart 2023 van 08.30 -12.00 uur Bloemenhof 2 te Oosterhout

De beurs biedt mensen de mogelijkheid om gebruikte, goed verzorgde zomerkleding van maat 86 t/m 176, pubermaten XS, S en M, fietsen, fietsstoeltjes, autostoeltjes, buggy’s, campingbedjes, speelgoed, skelters, puzzels, gezelschapsspellen, Lego, Playmobil, keukentjes, DVD ‘s, games, (voorlees)boeken, knutselspullen, etc. tegen aantrekkelijke prijzen te kopen.

De toegang is gratis.
Kinderen onder de 10 jaar kunnen na 10.30 uur naar binnen.

Er wordt 10% extra berekend over de aankoop, dit gaat naar het goede doel Stichting Leergeld en andere goede doelen voor kinderen. Het is niet toegestaan grote tassen, zoals boodschappentassen e.d. tijdens de beurs mee naar binnen te nemen. Een eigen boodschappenkrat mag wel.

In verband met de brandveiligheid mogen er op last van de brandweer geen kinderwagens of buggy’s naar binnen.

Voor inleveren kijk op onze site!

Site: https://www.kinderkledingbeursoosterhout.nl

De Bunthoef, Bloemenhof 2 Oosterhout NB

Stichting Kinderkledingbeurs Oosterhout

E-mail: kinderkledingbeursoosterhout@hotmail.com 

Categorie: MARKTEN

Datum: 18 maart

Tijd: 9:30 - 12.00

Kosten: Gratis

De Bunthoef, Oosterhout


SNERTCONCERT MET MRS. P. RULES

Omdat de muziekmiddagen in het Kempenmuseum aan de Kapelweg 2 in Eersel afgelopen zomer zo in de smaak vielen bij het publiek vroegen veel bezoekers zich af of het niet mogelijk was om in de winter ook iets met muziek in het museum te doen. Aan hun verzoek werd gehoor gegeven in de vorm van drie zogenoemde ‘Snertconcerten’.

Zondag 19 maart is het de beurt aan Mrs. P. Rules met een uitgesteld snertconcert omdat een eerder optreden niet door kon gaan vanwege ziekte van de zangeres. De band speelt zowel ingetogen als uitbundige akoestische covers met een persoonlijke twist, geïnspireerd door onder andere Bob Dylan, Tom Waits, Beth Hart en John Lennon. Omdat het Smokkelkot niet meer dan zo’n zeventig bezoekers kan herbergen moet vooraf een plek worden gereserveerd. 

Site: https://www.achtzaligheden.nl/kempen/

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Kapelweg 2, Eersel

Telefoon: 0497515649

Reserveren via e-mail: receptie@kempenmuseum.nl 

Categorie: MUZIEK

Datum: 19 maart  

Tijd: 14:00 - 18:00

Kosten: GRATIS

Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Eersel


VOORJAARSKERMIS HELMOND

De altijd gezellige voorjaarskermis in Helmond: zet hem in je agenda! De voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april 2023.

Begin: 24 maart @ 14:00

Einde: 2 april @ 00:00

Kosten: Gratis Evenement 

Site: https://www.helmondkermis.nl/

Locatie: Helmond Centrum

Organsiator: Helmond City Events

E-mail: marketing@gjdbv.nl 

 

Categorie: EVENEMENTEN

Begin: 24 maart @ 14:00

Einde: 2 april @ 00:00

Kosten: Gratis 

City Events, Centrum Helmond


LENTE FARM FAIR - DIESSEN

Na de gezellige en succesvolle fairs van het afgelopen jaar, organiseert tussen Koe & Kroonluchter, ook dit jaar weer diverse activiteiten.

Deze markante Zeeuwse boerderij in het Brabantse Diessen is inmiddels bij velen bekend als een gemoedelijke en gastvrije ontmoetingsplek.

Het begin van een nieuw, fris seizoen is in ieder geval alvast een mooie aanleiding u te verwelkomen op de Lente Farm Fair, welke plaatsvindt op zaterdag 25 en zondag 26 maart.

Vier de lente, struin langs de diverse kraampjes in de tuin en op het boerenerf. Je vindt unieke spulletjes en ontmoet enthousiaste en creatieve ondernemers. Uiteraard is de prachtige brocante winkel van tussen Koe & Kroonluchter, welke is gevestigd in de oude monumentale hoeve, weer goed gevuld met bijzondere vondsten. Oude spulletjes krijgen hier niet alleen een nieuw leven maar komen tot leven door het verhaal er achter, eigenaresse Lisette deelt met liefde haar passie voor het creëren van een warm (t)huis.
In de sfeervolle keuken komt de geur van appeltaart je al tegemoet en het zal nog lastig worden, de verleiding te weerstaan van al dat homemade lekkers, maar dat hoeft ook niet, u hoeft alleen maar te genieten!

Van harte welkom, de entree is gratis.

Van: 25 maart en 26 maart

Tijd: 11:00 - 16:00 uur

Site: http://tussenkoeenkroonluchter.nl

Organisator: Tussen Koe & Kroonluchter

Telefoon:06-83222879

E-mail: info@tussenkoeenkroonluchter.nl 

 

Categorie: EVENEMENTEN

Van: 25 maart en 26 maart

Tijd: 11:00 - 16:00 uur

Kosten: Gratis

Tussen Koe & Kroonluchter, Diessen


MAGISCHE ACADEMIE GEERTRUIDENBERG

BEWERK

 

 

« Alle Evenementen

MAGISCHE ACADEMIE GEERTRUIDENBERG

26 MAART @ 13:30 - 16:30

€25,00
 

De “Magische Academie” staat al jaren in Geertruidenberg maar niet veel mensen zijn er ooit binnengetreden. Maar op zondag 26 maart opent de academie voor het eerst zijn deuren voor iedereen die denkt een echte magiër te kunnen worden!

Tijdens een middag op de magische academie wordt er geknutseld aan een eigen toverstaf, gepuzzeld en brouw je de perfecte toverdrank. Slaag je voor alle uitdagingen, dan ga je misschien wel naar huis met je eigen diploma.

Theater, creativiteit en rollenspel staan centraal bij de magische academie, aan de hand van een doorlopend verhaal nemen onze academici de nieuwe studenten mee. Er is ruimte voor het ontwikkelen van een eigen magisch alterego en door middel van allerlei opdrachten worden de nieuwe studenten meegenomen in de magie die ze kennen van vele boeken en films.

De academie is er voor iedereen (jong en oud vanaf 8 jaar) maar is vooral geschikt voor kinderen en jeugd tot 20 jaar (of iedereen die zich nog zo jong voelt).

Ontdek de magie in jezelf en schrijf je in voor deze 3 uur durende belevenis.

 

Datum: 26 maart

Tijd: 13:30 - 16:30

Kosten: €25,00 

Site: https://www.scattando.nl/magischeacademie

Locatie: De Admiraalszaal, Haven 54, Geertruidenberg

Organsiator: Scattando Kunsten

E-mail: kunsten@scattando.nl

 

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 26 maart

Tijd: 13:30 - 16:30

Kosten: €25,00 

Admiraalzaal, Geertruidenberg


Categorie: Voorstelling | Heyhoef Cinema | Tilburg

Datum: 30 maart | Tijd: 20:00 - 22:00 uur | Prijs: €5 p.p. en een gratis kop koffie of thee.

Dr. STRANGELOVE
Deze vlijmscherpe politieke satire uit 1964 wordt alom beschouwd als een van de beste filmkomedies aller tijden. Een een maffe Amerikaanse generaal besluit op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie. Peter Sellers steelt de show in maar liefst drie rollen: die van de Amerikaanse president, een Britse kapitein en natuurlijk de dubieuze Duitse wetenschapper Dr. Strangelove. Peter Sellers speelt in deze film omdat de filmproducent Columbia Pictures zeer gecharmeerd was van zijn veelzijdige optreden in Stanley Kubricks eerdere film Lolita.
Lokatie: Kom deze klassieker zien bij Heyhoef Cinema Kerkenbosplaats 1, Tilburg Website: www.heyhoef-cinema.nl  


AL 75 JAAR MATTHÄUS PASSION DOOR PHILIPSKOOR DEN BOSCH, BEST & VEGHEL

Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dat doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er dit jaar een extra feestelijke editie van. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.philipskoor.nl/mp-tickets.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2.000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.

Liefde voor dit werk
In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor en kamerorkest Alveare delen deze liefde voor dit werk en het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks uit, op diverse plaatsen in Brabant. Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist, 31 maart en 1 april), Edward Ross (Evangelist, 2 april), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor), Vincent Kusters (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

De uitvoeringen zijn op :

 • vrijdag 31 maart
 • Tijd 19.00 uur in het San Damiano Stadsklooster in Den Bosch

 

 • zaterdag 1 april
 • om 19.00 uur in de Lidwinakerk in Best

 

 • zondag 2 april
 • om 14.00 uur in de Lambertuskerk in Veghel

De toegang bedraagt €41,50 incl. pauze-consumptie en programmaboekje.

Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp-tickets .

Categorie: MUZIEK

Datum: 31 maart, 1 april en 2 april 

Kosten: €41,50

Den Bosch, Best & Veghel (verschillende locaties!!)AL 75 JAAR MATTHÄUS PASSION DOOR PHILIPSKOOR DEN BOSCH, BEST & VEGHEL

Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen op 31 maart, 1 en 2 april de Matthäus-Passion uit. Dat doen ze in respectievelijk Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is namelijk 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie. Daarom maken ze er dit jaar een extra feestelijke editie van. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.philipskoor.nl/mp-tickets.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2.000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.

Liefde voor dit werk
In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor en kamerorkest Alveare delen deze liefde voor dit werk en het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks uit, op diverse plaatsen in Brabant. Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist, 31 maart en 1 april), Edward Ross (Evangelist, 2 april), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor), Vincent Kusters (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

De uitvoeringen zijn op :

 • vrijdag 31 maart om 19.00 uur in het San Damiano Stadsklooster in Den Bosch
 • zaterdag 1 april om 19.00 uur in de Lidwinakerk in Best
 • zondag 2 april om 14.00 uur in de Lambertuskerk in Veghel

De toegang bedraagt €41,50 incl. pauze-consumptie en programmaboekje.

Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp-tickets .

Categorie: MUZIEK

Datum: 1 april en 2 april 

Kosten: €41,50

Best & Veghel (verschillende locaties!!)


ROOSENDAALSE VOORJAARSMARKT

Op 2 april staat Buurthuis Keijenburg weer vol met prachtige stands van hobbyisten en kleine ondernemers uit Roosendaal en omgeving. De aangeboden producten zijn voor 90% allemaal handgemaakt en dus uniek. Er is van alles te koop voor huis/tuin, mens en dier. Denk aan haakwerk, macramé, schilderijen, kleding, beelden, sieraden, vogelhuisjes, mozaïek e.d. Ook is er hobbymateriaal verkrijgbaar en leuke items voor Pasen.
Gratis entree van 11.00 tot 16.00

Categorie:

Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70 Roosendaal

Hobbyatelier Creaveres

E-mail: estherverhoeven@hotmail.com 

 

Categorie: MARKTEN BRADERIEËN

Datum: 2 april

Tijd: 11:00 - 16:00 uur

Kosten: Gratis 

Buurthuis Keijenburg, Roosendaal


  PAASEITJESFESTIVAL 2023   

Op 7,8,9 en 10 april organiseren we weer onze jaarlijkse superpopulaire Paaseitjesfestival: paaseitjes zoeken in de kassen, tussen de aardbeienplantjes en onder deskundige begeleiding van onze Paashaas!

Het paaseitjes zoeken is in onze tunnelkassen, dus wanneer het weer wat minder is, is dat totaal geen probleem. Je kunt een tunnel reserveren per heel uur en je hebt drie kwartier de tijd om paaseitjes te zoeken. Ouders, opa's en oma's mogen gezellig mee zoeken! Natuurlijk kun je de hele dag gebruik maken van het gehele Aardbeienterras en alle leuke dingen die je hier kunt doen en kun je genieten van al onze heerlijke hapjes en drankjes. (zie hapjes en drankjes)

Bij het paaseitjes zoeken krijgen de kids een chocolade paashaas, 3 grote chocolade eieren, drie kleine eitjes, 3 kleine chocolade kuikentjes, een chocolade lolly en een zakje paasschuimpjes en na het zoeken een bekertje ranja.

Je kunt nu al reserveren voor! Ben er op tijd bij om teleurstellingen te voorkomen via aardbeienterras@gmail.com 

Pannenhoefsebaan 31
4891 ZA Rijsbergen
06 - 50577635

 

Categorie: KIDS EVENEMENTEN

Datum: 7 - 10 april

Tijd: reserveren per tijdsblok 

Kosten: €5,50

Het Aardbeienterras, Rijsbergen


Categorie Evenementen | Bridgeclub en bridgeclub de schrandere vos 

Datum: 10 april Tijd: 14.00 - 18.00 uur Kosten: €10.- p.p.

Voor iedereen die op 2e Paasdag geen bezoekje wil brengen aan een woonboulevard of autosalon organiseren we een sfeervolle bridgedrive.

Email: vissershut@hotmail.com Website https://www.bridgeschoolkarinpoppelaars.nl/bridgedrives/

Lokatie: Sporthal 't Ruiven Vlierakkerweg 4 Berkel-Enschot 

Telefoon 06 - 40032072 


OUDE LIEFDE ROEST NIET

𝗢𝗨𝗗𝗘 𝗟𝗜𝗘𝗙𝗗𝗘 𝗥𝗢𝗘𝗦𝗧 (𝗘𝗖𝗛𝗧) 𝗡𝗜𝗘𝗧!
Wij weten het en jullie bewijzen het.

De earlybirds en vriendentickets waren binnen de kortste keren uitverkocht en ook van de regular tickets is meer dan helft inmiddels al verkocht. Weet jij zeker dat jij dit feestje niet wilt missen is het raadzaam niet te lang te wachten. Je haalt je kaartjes veilig in huis via: www.olrn.nl/tickets 

Wij kijken uit naar het allerlaatste optreden van The Prophet bij ons en ook voor de derde area hebben wij grotere plannen.
Deze is voor de diehards, de OG’s en de liefhebbers.
Tot 8 april!

Categorie: MUZIEK EVENEMENTEN

Datum: 8 april

Tijd: van 13.00 - 23.00 uur

Focus Events, Roosendaal, Je haalt je kaartjes veilig in huis via:

www.olrn.nl/tickets 


Categorie: Evenementen | Historisch Foodfest
Datum: Pasen 8 t/m  10 april | Tijd: 10:00 tot 17:00 uur | Prijs: € 13,50. Gratis  t/m 3 jaar, Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,-.
Heb je je ooit afgevraagd hoe de Romeinen in Nederland hun legers voedden? Hoe de jager-verzamelaars er altijd eten in de buurt hadden? Hoe een gedekte tafel er in de middeleeuwen uitzag? Hoe er in de keuken werd gekookt? Of wanneer men startte met het verbouwen van eten? Dat en meer ontdek je tijdens Historisch Foodfest in het preHistorisch Dorp. Het begin van de landbouw, de komst van de Romeinen, de handel met de Vikingen, de ontdekking van de Nieuwe Wereld en de komst van gastarbeiders hebben één ding gemeen: ze brachten nieuwe voedingsmiddelen in onze keuken. Wie at wat? En welke invloed heeft dat op jouw menu van vandaag? Dat ga je allemaal ontdekken. Lokatie: Boutenslaan 161 B, 5644 TV, Eindhoven 

Mail: info@prehistorischdorp.nl Website: https://prehistorischdorp.nl/nl/historisch-foodfest 


Categorie: Exposities, tentoonstellingen | Werkgroep CultuurRouteAlphen

Datum: 14 april | Tijd: 10.00 (opening 11.00) - 16.30 uur | Prijs: Gratis p.p.

Ontdek de verborgen parels van Alphen
Op zo’n 18 locaties kun je vrijblijvend rondkijken om een verscheidenheid aan creatieve disciplines te
aanschouwen. Bekende en minder bekende schilders, oude ambachten, fotografie, toneel, muziek en andere
creaties vind je verspreid door Alphen. Zet zaterdag 15 april in je agenda en laat je inspireren door creatieve breinen, kunstenaars en vakmensen. Deelnemers van de cultuurroute zijn te vinden via de plattegrond met legenda aan de binnenzijde en herkenbaar aan de Cultuur-Route-Alphen-vlag.

Telefoonnummer: 0680169685 Mail: janmathijssen54@gmail.com Lokatie: Start: CC Den Heuvel, Heuvelstraat 5, 5131 AP Alphen Website: Meer info via Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100087988397176


UNIEKE EXPOSITIE LAMBERTUSKERK

Voor de 12e keer organiseert Oosterhoutse kunstschilder JOOP NIJMAN met welgeteld 10 kunstenaars een unieke expositie in deze prachtige monumentale kerk met een brede diversiteit aan kunst.

Lambertuskerk
Kerklaan 4
4944 VB Raamsdonk

Tel: 0162460951

http://www.joopnijman.nl

Categorie: EXPOSITIE

Datum: 15 en 16 april

Tijd: 12:00 - 17:00 uur

Kosten: Gratis

Joop Nijman, Lambertuskerk in Raamsdonk


Categorie: Evenementen preHistorisch Dorp Eindhoven

Datum: 22-04-2023 tot 07-05-2023 m.u.v 27 april | Tijd: 10:00 - 17:00 | Prijs: € 11,50, Gratis t/m 3 jaar en kaarthouders. 

Kom in de meivakantie naar het preHistorisch Dorp. Dan staat het openluchtmuseum van Eindhoven in het teken van spelen en spellen. Van Romeins hinkelen tot middeleeuws koten en bikkelen – in het preHistorisch Dorp ontdek je spellen van vroeger (en waarom ze nog steeds zo leuk zijn!). Voor wie uitgespeeld is buiten, kan ook binnen aan de slag. Speel één van de oeroude bordspelletjes die je met elkaar aan tafel kunt doen. Wist je dat Backgammon één van de oudste bordspellen is? Of wat dacht je van het eeuwenoude molenspel? En er is nog veel meer… Lokatie: Boutenslaan 161 B, 5644 TV, Eindhoven 

Mail: info@prehistorischdorp.nl Website: https://prehistorischdorp.nl/nl/meivakantie


Categorie: Evenementen Festival | ROYAL DUTCH EINDHOVEN

26 én 27 april | 12:00 - 00:00

Het grootste Koningsnacht en Koningsdag festival van Eindhoven met gratis entree!

 • Koningsnacht: 19:00-01:00 • Freddy Moreira • FEESTNATION • HAK OP DE TAK • ZIGGY • Golddiggers • Derek Shots
 • Koningsdag: 12:00-00:00 • Mental Theo • SJAAK • Zany & DJ DAANI: Het Koningspaar • Tim Hox • De Lievelings Dj's van je Zusje • Kruzo • WeDamnz • Rugged • Lampegastuh • Butterfly Effect • Noise Cartel • SANDERSVILLE

Lokatie: Stadhuisplein, Eindhoven E-mail: info@firstvision.nl Website: https://royaldutcheindhoven.nl/ 


538 Koningsdag

KOM JIJ OOK FEESTEN OP 538 KONINGSDAG? 🥳

Koningsdag vier je samen met je vrienden, de leukste artiesten en 40.000 Oranjefans in Breda! 🧡

https://www.538.nl/koningsdag

Categorie: MUZIEK EVENEMENTEN

Datum: 27 april

Tijd: van 12.00 - 22.30 uur (Chasséveld is open om 11.00 uur)

Radio 538 Koningsdag, Breda


MUSICAJA IMPRO KINDER ORKEST (MIKO)

Nieuw in Breda: het MIKO: een orkest voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In dit orkest werken we volledig vanuit improvisatie en creativiteit (o.a. vanuit de Kobranie methode).

Dit is een hele goede aanvulling op de instrumentale of vocale muzieklessen die de kinderen zelf al volgen. Ze worden vrijer op hun instrument en leren goed luisteren en samen spelen.

In februari, maart en mei starten er korte introductiecursussen. 

Kijk voor info en aanmelden op www.musicaja.nl/miko

Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda

Musicaja Zangschool Breda

Telefoon:06-25541292

E-mail: info@musicaja.nl   

 

 

Categorie: MUZIEK

Datum: t/m 4 juli 2023

Tijd: 16:20 tot 17:10 uur

Kosten: € 10

Musicaja Zangschool, Breda


HEEFT U OOK EEN KEIGAAF EVENEMENT?

Klik op Keigave Agenda om aan te melden op onze website.


CÉLINE JANSSEN OPERA VOOR DUMMIES

Sopraan Céline Janssen toont in ‘Opera voor Dummies’ aan dat opera eigenlijk hartstikke hip en toegankelijk is. Niet stoffig, maar sexy, grappig en ontroerend! In cabaretsfeer neemt ze je mee in de wereld van de opera, een genre dat in eerste instantie juist voor het volk werd geschreven.

Céline zingt niet alleen opera, maar ook jazz, pop en rock. Door deze genres met elkaar te combineren en bekende nummers te ‘ver-opera-en’, maakt ze opera voor een breed publiek toegankelijk.
Met haar deelname aan het SBS6 zangprogramma ‘We Want More’ liet ze al zien hoe opera ook kan. Ze verraste alle juryleden door het rock-lied ‘Who Wants To Live Forever’ van Queen te ‘ver-opera-en’. Unaniem stemden Henk Poort, André Hazes, Davina Michelle, Ali B en Trijntje Oosterhuis haar naar de halve finale.

Toegankelijk voor iedereen én je leert er ook nog wat van!

Site: https://www.admiraalszaal.nl/celinejanssen

Locatie: De Admiraalszaal, Haven 54, Geertruidenberg

De Admiraalszaal

Telefoon: 0162 69 53 62

E-mail: info@admiraalszaal.nl 

Categorie: VOORSTELLINGEN

Datum: 22 april

Tijd: 20:00 - 22:30

Kosten: €17,50

Admiraalzaal, Geertruidenberg
MOERGESTELSE JAARMARKT

Op deze zondag wordt weer in het centrum van Moergestel een grootse jaarmarkt gehouden. Nog altijd een van de eerste jaarmarkten van het seizoen en ook een van de drukste.


U kunt snuffelen op meer dan 200 kramen met een gevarieerd aanbod. Tijdens uw bezoek is het goed vertoeven op een van de gezellige terrassen die zich aan de markt bevinden.


Volg voor het parkeren de borden bij binnenkomst in Moergestel.  Al met al dus genoeg redenen om zondag 7 mei Moergestel te bezoeken.

Site: http://www.cvdedorstvlegels.nl

Locatie: In het centrum van moergestel

Organsiator: CV de dorstvlegels

Telefoon:0647200704

E-mail: info@moergestelsejaarmarkt.nl 

 

Categorie: BRADERIE EN MARKTEN

Datum: 7 mei

Tijd: 10:00 - 17:00

Kosten: Gratis

CV de Dorstvlegels, In het centrum van Moergestel


WIJ 𝗣𝗔𝗞𝗞𝗘𝗡 𝗨𝗜𝗧 𝗠𝗘𝗧 𝗛𝗘𝗧 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘 𝗩𝗔𝗡 𝗗𝗘 𝟵𝟬’𝗦 & 𝗗𝗘 𝟬𝟬’𝗦!

𝗪𝗜𝗝 𝗣𝗔𝗞𝗞𝗘𝗡 𝗨𝗜𝗧 𝗠𝗘𝗧 𝗛𝗘𝗧 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘 𝗩𝗔𝗡 𝗗𝗘 𝟵𝟬’𝗦 & 𝗗𝗘 𝟬𝟬’𝗦!

Zo staan dit jaar Paul Elstak (ft Boogshe), Vengaboys, 2 Brothers on the 4th floor, Galaga, Q-music het foute uur, Pat B (jump classics) en Hilco Slik (Radio Veronica) op onze mainstage.
Dit gaat live meezingen, jumpen en hakkuh worden op hits als Rainbow high in the sky, We’re going to Ibiza!, Come take my hand, It’s on you en vele andere klappertjes.

Dit jaar vergroten wij ook nog eens onze VATO Club area in oppervlakte en ook pakken wij stevig door met de line up daar!
Zo neemt Pat B ons mee terug naar de tijd van The Site & The Re-turn, Gaan wij met Dj Yves terug naar Club X & Castel en komen Rob & Joe herinneringen uit Parkzicht ophalen met ons.
Wij starten de dag daar met Tony van Dijck voor C-Dance Retro!

Wij gaan maximaal voor het “vroeger was alles beter” gevoel aan de Boulevard in Bergen op Zoom op 13 mei
www.90snolimits.nl/tickets 

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 13 mei

Tijd: 18.30 - 1.00 uur

Focus Events, Bergen op Zoom

Je kunt jouw tickets veilig kopen via www.90snolimits.nl/tickets  


BEVERTOCHTEN

Op zoek naar de bever in de Biesbosch

Het vertrek van deze avondtocht is vanuit de schitterende Jachthaven Biesbosch in Drimmelen. Parkeren is er gratis. Al varend op Le Pecheur, een klassiek stalen schip, word je van harte welkom geheten met koffie, thee of een ander drankje. Laat je varen door de mooie wateren van de Biesbosch en terwijl je geniet van een lekker drankje, ontdek je diverse planten en mogelijk de beroemdste bewoner: de bever! Daarnaast sluiten we overigens een vos, een ree, een vis- of zeearend ook niet uit! Geniet van de stilte in het doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken met glashelder water, en maak een mooie zonsondergang mee.

Wat krijg je tijdens deze mooie unieke bevertocht:
• Gedurende 3 uur een unieke natuurbeleving
• Ontvangst met een kopje koffie, thee of frisdrank
• Heerlijke kleine borrelhapjes
• Alle drankjes, ook alcoholhoudende inbegrepen
• Mogelijk het spotten van o.a. een bever

We varen iedere woensdagavond vanaf 17 mei t/m 16 augustus, vertrek om 19:00u, vanaf de mooie Jachthaven Biesbosch te Drimmelen. Aankomst 22:00u.

Aanmelden gaat via onze contactpagina. Na aanmelding en betaling ontvangt u de routebeschrijving naar onze ligplaats.

Categorie: BUITENEVENEMENTEN

Vanaf: 17 mei - 16 augustus

Tot: 19:00 uur -  22:00 uur

Kosten: €50

Le Pecheur, Drimmelen


HELMOND LIVE

Helmond Live is een sfeervol muziekevenement in het horecahart van Helmond. Het vindt dit jaar plaats op Hemelvaartsdag rondom de terrassen in het gezellige horecagebied.

Verspreid door het centrum zijn diverse buiten- en binnenpodia te vinden. Helmond Live staat in het teken van de speciale tribute bands editie.

Site: https://www.helmondcityevents.nl/

Locatie: Helmond Centrum

Organsiator: Helmond City Events

E-mail: marketing@gjdbv.nl 

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 18 mei

Tijd: 14:00 - 21:00 

Kosten: Gratis

Helmond City Events, Helmond


Categorie: Evenementen preHistorisch Dorp Eindhoven

Datum: 18-21 mei | Tijd: 10:00 - 17:00 uur | Prijs: € 11,50. Gratis t/m 3 jaar en Museumkaarthouders.

Bezet! Leven in oorlog. Met Hemelvaart bezetten verschillende historische figuren het preHistorisch Dorp alsof het oorlog is. Wat dacht je van heuse Romeinen? Bewonder soldaten en kom zelf ervaren hoe het moet zijn geweest om in tijden van oorlog te leven. Romeinse levende geschiedenisgroep Legio Augusta is aanwezig om je het leven ten tijde van de Romeinen in Nederland te ervaren! Zij bezetten het hele weekend van Hemelvaart het openluchtmuseum in Eindhoven. Zo beleef jij zelf hoe dat voor de lokale bevolking geweest moest zijn. 
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei komt Compagnie Grolle op bezoek in het preHistorisch Dorp! Deze twee dagen tijdens Hemelvaart zijn daarom extra bijzonder. Dit gezellige gezelschap van musketiers en marketentsters brengt het leven uit de 17e eeuw weer tot leven, ten tijde van de Tachtigjarig Oorlog. Wat betekende deze oorlog voor onze streken? Hoe is het als je 80 jaar lang af en aan bezet bent? 

Lokatie: Boutenslaan 161 B, 5644 TV, Eindhoven website: https://prehistorischdorp.nl/nl/bezet-leven-in-oorlog 


Categorie: Festivals LAKE DANCE Organisator: First Vision

Datum: 120 mei 2023 Tijd: 13:00 - 00:00 uur Prijs: € 59,95 p.p.

We zijn op 20 mei en 12 augustus 2023 weer terug op het strand van Aquabest, om de perfecte start én afsluiter van de zomer te vieren, samen met jou!

Lokatie: Aquabest, Ekkersweijer 1, Best info@firstvision.nl 0499 – 370 349 https://lakedance.nl/


FOODTRUCK FESTIVAL BUMPERKLUIVEN

Na drie jaar van stilstand kan je weer vier dagen genieten van foodfestival Bumperkluiven in het pinksterweekend op het veld aan Witte de Withweg midden in de wijk Boeimeer (Breda.) Natuurlijk staan de leukste foodtrucks in de hoofdrol dit weekend maar vergeet ook de live muziek, DJ's en het kindervermaak niet. Een goede selectie van street-, soul- en comfort food geserveerd met de lekkerste wijnen, bieren en cocktails creëren samen de basis van het programma in Boeimeer.
Of je nou houdt van zoet, vlees, vegan, vegetarisch en biologisch eten: aan iedereen is gedacht!

Organisator: XXL Event

Telefoonnummer en mailadres
06 - 18205871 en productie@xxl-event.nl

Lokatie: De witte de withweg te Boeimeer

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 26 - 29 mei

Tijd: 16:00 - 22:00 

Kosten: gratis toegankelijk evenement in het hart van Breda!

XXL-Events


Categorie: Evenementen Vikingfest 2023 in het preHistorisch Dorp Eindhoven

Datum: 27 -29 mei | Tijd: 10:00 - 17:00 | Prijs: 17,50 p.p kassa | Voorverkoop online t/m 26 mei € 16,-
Gratis t/m 3 jaar, Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 4,50. Vooraf reserveren

Ben jij klaar voor Vikingfest? Met Pinksteren komen er ruim 200 Vikingen naar het preHistorisch Dorp! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen. Bemachtig snel je plekje voor dit bijzondere evenement. In het pinksterweekend ziet het openluchtmuseum in Eindhoven er heel anders uit: je loopt overal Vikingen tegen het lijf en waant je zo in de vroege middeleeuwen. Er zijn niet alleen vechters, maar ook veel ambachtslieden die je laten zien hoe de Vikingen vroeger hun waar maakten. Maak nieuwe Vikingvrienden en dompel je onder in een weekend vol avontuur en historie! Ervaar de unieke sfeer van 1300 jaar geleden op de markt van het preHistorisch Dorp!! Dit jaar vind je verspreid over het museum tientallen bijzondere handelaren. Zo is er een smid er met mooi smeedwerk, messen, bijlen en meer. Of ga naar de sieradenmaker voor prachtige sieraden van goud, zilver en brons. Je maakt je accessoires compleet met handgemaakte glaskralen. Ook voor kleding is er genoeg te vinden: handgemaakte schoenen, hand gesponnen en handgewoven stoffen en nog veel meer. Kom je langs met kleine kinderen? Stop dan zeker even bij het kraampje vol kinderspeelgoed! info@prehistorischdorp.nl 

Lokatie: Boutenslaan 161 B, 5644 TV, Eindhoven website: https://prehistorischdorp.nl/nl/vikingfest 


MUSICAJA IMPRO KINDER ORKEST (MIKO)

Nieuw in Breda: het MIKO: een orkest voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In dit orkest werken we volledig vanuit improvisatie en creativiteit (o.a. vanuit de Kobranie methode).

Dit is een hele goede aanvulling op de instrumentale of vocale muzieklessen die de kinderen zelf al volgen. Ze worden vrijer op hun instrument en leren goed luisteren en samen spelen.

In februari, maart en mei starten er korte introductiecursussen. 

Kijk voor info en aanmelden op www.musicaja.nl/miko

Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda

Musicaja Zangschool Breda

Telefoon:06-25541292

E-mail: info@musicaja.nl   

 

 

Categorie: MUZIEK

Datum: t/m 4 juli 2023

Tijd: 16:20 tot 17:10 uur

Kosten: € 10

Musicaja Zangschool, BredaBERGEN OP ZOOM NL

En ook dit jaar komen de grootste artiesten weer met plezier naar het allergrootste Nederlandstalige festival van de regio.

Op de mainstage staan dit jaar:
– Jan Smit
– John de Bever
– Henk Dissel
– John West
– Yves Berendse
– Django Wagner
– Vinzzent
– Harold Mieger
– Dj Galaga

Meer feest in het 𝐅𝐥ü𝐠𝐞𝐥𝐟𝐞𝐞𝐬𝐭𝐜𝐚𝐟𝐞:
– Barryfest (Roze flamingo)
– Corné van Meer
– Dj Nando
– Dj Dave
– Daniel Bal
– Ruud Zwaan

Beperkt aantal voordelige tickets voor 2023
Volgend jaar zijn we terug op 17 juni. Je kan nu nog voordelige kaarten kopen via onze website.
Je bent er nu nog voor €22,95 inclusief fee.
www.bergenopzoomnl.com/tickets 

Categorie: EVENEMENTEN

Datum: 17 juni 

Tijd: 18.30 - 1.00 uur

Voordelige tickets via www.bergenopzoomnl.com/tickets

Kosten: € 22,95


ALICE

Dat heeft Alice nou nog nooit meegemaakt, een wit konijn op de gang, en daar moet ze meer van weten. Achter het konijn aan verdwijnt ze in het konijnenhol, en valt zo diep dat ze zeker weet dat ze er aan de andere kant van de wereld pas weer uitkomt. Dat is niet helemaal waar- niet de andere kant van de wereld, maar waar dan wel?

Als de Rode Queen hoort dat Alice is aangekomen, raakt ze in paniek en stuurt ze haar rechterhand, de gemene Neef, op pad om Alice te zoeken. Het is vooral van het grootste belang dat Alice de Hoedenmaker niet vindt..!

De anderen doen er intussen alles aan om Alice WEL bij de Hoedenmaker te krijgen. In het hoofd van de Hoedenmaker zit iets verstopt dat alleen Alice eruit kan halen, en wat zal zorgen voor de redding van…

Site: https://www.admiraalszaal.nl/alice

Locatie: De Admiraalszaal, Haven 54, Geertruidenberg

Organsiator: De Admiraalszaal

Telefoon:0162 69 53 62

E-mail: info@admiraalszaal.nl 

 

Categorie: VOORSTELLINGEN

Datum: 24 juni  vanaf 19:00

Einde: 25 juni tot 17:00

Kosten: €15

Admiraalzaal, Geertruidenberg


U-BATTLE RUN 2023

De survivalbaan U-Base, die in 2015 werd geopend in het Engelerpark in Den Bosch, is op zondag 25 juni 2023 het decor voor de vijfde editie van de U-Battle Run.

De survivalrun gaat langs de prachtige kastelen van de Haverleij en door de natuur in Engelen, voorzien van diverse obstakels en hindernissen.

Een team van enthousiaste vrijwilligers organiseren deze run. De minimumleeftijd is 8 jaar (voor de ouder-kindrun).

Start en finish zijn op het veld naast de sporthal Engelerhout. Er wordt vanaf 09.30 uur gestart.

Zet nu al in je agenda !!

Site: HTTP://www.u-Battle-run.nl

Locatie: Engelerpark 1, ‘s-Hertogenbosch

Robin Hartman: 06-47183166

E-mail: Info@u-battle-run.nl 

Categorie: BUITENACTIVITEIT

Datum: 25 juni

Tijd: 09:30 - 15:00

Kosten: €20 

U-Battle-Run, 's-HertogenboschPLOEGENDIENST ZOMERFESTIVAL GALDERSE MEREN BREDA

Zet je schrap vanaf 9 februari 12:00 uur kun je tickets halen voor PLOEGENDIENST Zomerfestival. Grijp je kans en bemachtig je tickets voor de jaarlijks uitverkochte werkvloer van Breda op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli. 

Wil je 100% zeker zijn dat je deze dag of dagen een dienst komt draaien, haal dan vanaf 9 februari je tickets hier! 

Tickets: https://tickets.ploegendienst.nl/30a8259fca5048fc925d211c3ee3a2d9/tickets

 

Categorie: FESTIVAL

Datum: 1 en 2 juli

Tijd: 13:00 - 23:00 uur

Tickets: Ploegendienst

Ploegendienst, Galderse Meren Breda


Categorie: Festival | Breda Live | Chasséveld Breda

Datum 7 en 8 juli 2023 | Tijd: 16:00 - 23:00 uur | Prijs€ 39,50 ex fee p.p. 

Met een grandioze line up, keigoed sfeertje vol Bredase gastvrijheid, het lekkerste lokale eten, het allerleukste publiek en… niet één, maar twee dagen feest brengt Breda Live jaarlijks vrienden samen. Een festival zoals dat alleen in Brabant kan. Bij Breda Live ontdek je elk jaar weer vele fantastische (live) acts van Nederlandse bodem. De line up is bekend! Niemand minder dan o.a. Hardwell en Scooter staan op het podium, maar natuurlijk nog veel meer artiesten! Lokatie: Chasséveld, Breda Website: https://bredalive.nl/


MODELBOUWSHOW

Het beloofd weer een waanzinnige (zomer)editie te worden met vele leuke activiteiten en voor elk wat wils!

Tijdens de Modelbouwshow is er van alles te zien en te beleven, van levensgrote banen tot boerderij-miniaturen. Diverse spoorbanen zijn te bewonderen en er zullen diverse (mini) autoraces plaatsvinden. Op het enorme buitenterrein is er een hoop te zien en beleven.

Live demo’s van helikopters, vliegtuigen en zelfs drone races. Of wat te denken van de bootraces, tankers en watervliegtuigen op de gigantische vijver.

Site: https://modelbouwshow.nl/

Locatie: Graafsebaan 133, 5248NL, Rosmalen

Organisator: Libéma

Telefoon:073 - 52 33 301

E-mail: info@modelbouwshow.nl 

 

Categorie: EVENEMENTEN

Begin: 1 juli om 10:00 uur

Einde: 2 juli tot 17:00 uur

Kosten: €15

Libéma, Rosmalen


KASTEELTUINCONCERTEN - HELMOND

Na de succesvolle 20e jubileumeditie van De Kasteeltuinconcerten Helmond zijn we terug in 2023!

De 21e editie van De Kasteeltuinconcerten Helmond vindt in 2023 plaats op ACHT vrijdagavonden in juli en augustus.

De opzet zal gelijk zijn aan voorgaande jaren op dezelfde locatie, op dezelfde tijden, met dezelfde sfeer en zoals altijd gratis toegankelijk.

Begin: 7 juli @ 19:00

Einde: 25 augustus

Tijd: 23:30

Kosten: Gratis 

Site: https://www.kasteeltuinconcerten.nl/

Locatie: Helmond Centrum

Organisator: Helmond City Events

E-mail: marketing@gjdbv.nl 

 

Categorie: EVENEMENTEN - MUZIEK

Datum: Van 7 juli t/m 25 augustus

Tijd: 23.30 uur

Kosten: Gratis

Helmond City Events, Helmond


ZOMERKERMIS HELMOND

De altijd gezellige Zomerkermis Helmond.

 

Site: https://www.helmondkermis.nl/#welkom

Locatie: Helmond Centrum

Organisator: Helmond City Events

E-mail: marketing@gjdbv.nl 

 

Categorie: KERMISSEN

Begin: 7 juli van 16:00 uur

Einde: 12 juli tot 23:59 uur

Toegang: Gratis

Helmond City Events, Helmond


Heeft u ook een Keigaaf Evenement?

Klik op Keigave Agenda om aan te melden op onze website.


CategorieFestivals LAKE DANCE Organisator: First Vision

Datum: 12-08-2023 Tijd: 13:00 - 00:00 uur Prijs: € 59,95 p.p.

We zijn op 20 mei en 12 augustus 2023 weer terug op het strand van Aquabest, om de perfecte start én afsluiter van de zomer te vieren, samen met jou!

Lokatie: Aquabest, Ekkersweijer 1, Best info@firstvision.nl 0499 – 370 349 https://lakedance.nl/