keigaaf brabant logo

Keigave Kinderactiviteiten

 

Brabant heeft een boel plekken waar kinderen de dag van hun leven kunnen beleven. Spelenderwijs kunnen zij kennis maken met het Brabantse platteland, de liefste biggetjes, en de coolste speeltuinen. Ow ja... we hebben in Brabant natuurlijk ook hele gave attractieparken zoals De Efteling en de Beeksebergen. Tijd te kort dus om het allemaal in 1 x te beleven. Terugkomen gegarandeerd!


BIJ KATO KIDS 

Bij Kato Kids mag je lekker buiten spelen en vies worden! We gaan ponyrijden en hebben een bootcamp parcours. De boerderij speurtocht zorgt ervoor dat je ook iets leert over onze varkens. Onze biggetjes ? Natuurlijk! Zij willen graag geknuffeld worden door jullie! Stap maar in de huifkar, die brengt je naar de schattige biggetjes!
Bij Kato Kids mag je zelf lekker koken op ... lees en zie meer....

 

Houtsestraat 26
5492 TM  Sint Oedenrode
Tel: 06 – 46050052

www.BijKato.nl

TAVERNE DE POSTHOORN

Gelegen in het hart van groen recreatiegebied de Kampina, aan de rand van het mooie Oisterwijk. Bij Taverne De Posthoorn geniet u van echt Brabantse gastvrijheid en er zijn veel redenen om ons te komen bezoeken. Het bosrijke gebied waarin onze taverne ligt is lommerrijk en ideaal voor mooie natuurwandelingen of fietstochten ... Lees en zie meer...

 

Posthoornseweg 8
5062 SZ  Oisterwijk
Tel: 06-14679138

www.tavernedeposthoorn.nl


SPEELTUIN DE REKKENDONKEN

Bij de Rekkendonken kunnen de kids zich heerlijk vermaken in onze speeltuin met waterspeeltoestel en andere leuke houten speeltoestellen, terwijl de ouders zich op het aangrenzende terras vermaken met een drankje en een hapje van de kleine kaart. Liever een goei bakske koffie met een stuksku taart?? Ook dat is mogelijk bij ons. Na het spelen nog een gezellig rondje midgetgolf?? Bij de Rekkendonken kan het allemaal en wie weet mag je ook nog even naar de paarden en pony’s gaan kijken die op de Rekkendonken wonen.

www.derekkendonken.nl

Vleutstraat 10
5298 NE Liempde
Tel: 0411 - 631474


SPEELTUIN DE VIKING

Speeltuin De Viking biedt op een omheind terrein van bijna 6.000 vierkante meter heerlijk speelplezier aan kinderen t/m 12 jaar.

Er zijn heel veel speeltoestellen, een moderne peuterhoek en in het winkeltje worden tegen lage prijzen diverse dranken (alcoholvrij) en versnaperingen verkocht.

Gedurende het seizoen zijn er veel extra activiteiten, waaronder waterpret op warme dagen in de zomer. Op de speeltuin staan grote oude bomen, die in de zomer veel verkoeling bieden en die van de speeltuin een parkachtige omgeving maken.

Ouders of begeleiders kunnen gebruikmaken van een mooi terras met grote parasols. Verspreid over de speeltuin staan bovendien enkele houten picknicktafels. Zie de webiste voor meer informatie:

www.speeltuindeviking.com

Speeltuinpad 2
5666 TD  Geldrop
Tel: 06 - 16290558


SPEELLANDSCHAP DE HEIBERG

Speellandschap De Heiberg is een unieke speel- en horecagelegenheid aan de rand van Veldhoven met speelplezier voor kinderen midden in de natuur. Er staan uitdagende speeltoestellen voor zowel de allerkleinsten als voor grotere kinderen. Het speellandschap heeft een mooie ligging en is ruim en overzichtelijk opgezet zodat kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ouders altijd overzicht hebben. Op het uitgestrekte grasveld zijn meerdere picknicktafels aanwezig.

Terwijl de kinderen zich uitleven in het speellandschap kunnen papa, mama, opa of oma genieten van een kop koffie, een heerlijke lunch of een lekker drankje op ons sfeervolle terras. Door de ligging op het zuiden hopen we op zoveel mogelijk zonnestralen voor onze gasten.

Kinder- of familiefeest en babyborrels
Onze sfeervolle locatie is uitermate geschikt voor feesten en partijen. Terwijl de kinderen lekker spelen kunnen de volwassenen ontspannen en bijkletsen. We denken graag mee om er een onvergetelijk feest van te maken. Meer informatie:

www.speellandschapdeheiberg.nl

Heerseweg 49
5504 KP Veldhoven
Tel: 040 - 2543990


DOE BOERDERIJ EN CAMPING DE STEENUIL

Bij Doe-boerderij de steenuil is elke dag een echte belevenis. Er is volop te spelen. Binnen en buiten op een échte boerderij.
Ook zijn er tal van activiteiten zoals ponyrijden, bodemdiertjes ontdekken en voorleesverhaaltjes in het hooi. Maar het voeren met de boer is toch wel het allllerrr-leukste van de dag! Zelf de eitjes rapen en koe melken? Of ben jij het beste in kruiwagen rijden? Kom jij een keer mee doen? Ook in de binnenspeeltuin, skelterbaan, puur-aarde(n) tuin, waterspeelplek, fietsstal, modderveld en huttenbouwhoek kun je jezelf niet vervelen.
Natuurlijk is het binnen en buiten terras ook geopend voor lekker eten en drinken. Bij warme dagen je zwemspullen niet vergeten! Bij koude dagen je laarzen en een dikke jas. eer informatie:

www.desteenuil.nl

5688 NC  Oirschot
Tel: 0499 - 577702


NATUURSPEELTUIN MEGEN

Natuurspeeltuin Megen (gemeente Oss)
Een plek om te spelen, beleven en ontdekken.
Ook in de omgeving kun je prachtig wandelen.

www.natuurspeeltuinmegen.nl

Maasdijk
5366ab Megen
Tel: –


CAMPING & SPEELTUIN BREEHEES

Camping Breehees is een ideale tussenstop tijdens een wandeling of fietstocht in de omgeving. Uitgestrekte bossen, weiden en vennen, je vindt ze allemaal op zeer korte afstand van ons terras. Geniet bij ons van een taartje, ijsje, lunch of diner!

En de kinderen? Die vermaken zich ondertussen prima in de speeltuin! Ze klimmen en klauteren over de speeltoestellen en maken de mooiste zandkastelen in de enorme zandbak. De speeltuin is afgesloten en het terras biedt direct zicht op de speeltuin, want de veiligheid van de kinderen staat bij ons, vanzelfsprekend, voorop!

www.breehees.nl

Breehees, 6
5051 DD  GOIRLE
Tel: 06 - 10003431


HET ZONNESCHIJNTJE

Wij organiseren leuke thema kinderfeesten en creatieve workshops.

Baarlesweg 63a
5131BB Alphen nb
Tel: 0642090372

www.hetzonneschijntje.nl

Baarlesweg 63a
5131BB Alphen nb
Tel: 06 - 42090372


ZWEMBAD OLYMPIA

Zwembad Olympia is een zwembad met drie verschillende basins.

Het doelgroepenbad met beweegbare bodem en een temperatuur van 29,5 graad wordt dagelijks gebruikt voor zwemlessen, aquasporten, aquatherapie en vrijzwemmen. Beide baden zijn toegankelijk met een mindervalidetrap en op verzoek een te plaatsen tillift.

Voor de lessen ouder en kindzwemmen, aquatherapie en het recreatiefzwemmen is er nog het recreatiebad met een temperatuur van 31,5 graad. In dit recreatiebad zit een glijbaan met aparte uitglij-bak, een stroomversnelling, een waterparaplu, verschillende streams en een whirpool.

www.zwemmeninwaalwijk.nl

Drunenseweg 11
5143 NE  Waalwijk
Tel: 0416 - 683555


ZWEMBAD ZIDEWINDE

Zwembad Zidewinde staat garant voor spetterend zwemplezier!

E-Tickets!
Het is weer mogelijk om online via de webshop tickets te kopen.
​De webshop is beschikbaar via https://zwemmeninwaalwijk.nl/tickets-webshop 
​Voorzieningen
Geniet bij zwembad Zidewinde van de ruime speel- en ligweide of spring in één van de vier verwarmde zwembaden. Het openluchtzwembad is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De allerkleinsten kunnen naar hartelust spetteren in het verwamde peuterbad. Twee duikplanken, een veertig meter lange glijbaan en een aantal grote verplaatsbare spelelementen zorgen voor nog meer waterplezier. Extra verkoeling is te vinden met het sproeielement in het instructiebad. Wilt u uw kostbare bezittingen veilig opbergen? Dat kan in een van de afsluitbare kledingskluisjes in de gaderobe. Naast de normale sanitaire voorzieningen, beschikt zwembad Zidewinde ook over verwarmde douches.

www.zwemmeninwaalwijk.nl/zidewinde

Julianalaan 3a
5161 BA  Sprang-Capelle
Tel: 0416 - 272277


HET AARDBEIENTERRAS

Het Aardbeienterras is een aardbeienkwekerij 2.0 met allerlei leuke activiteiten rondom het gezonde Zomerkoninkje, van speurtocht tot speeltuin en van zelf plukken tot ‘High Strawberry’. Op ons terras kun je genieten van allerlei heerlijke hapjes en drankjes en voor een mooie wandeling stap je zo het naastgelegen prachtige natuurgebied ‘De Pannenhoef’ binnen. Familie – en kinderfeestjes, groeps – en klassenuitjes. Een mooi en zeer origineel dagje uit waar je ook nog eens wat van opsteekt! Kijk voor alle informatie op onze website!

www.hetaardbeienterras.nl

Pannenhoefsebaan31
4891ZA Rijsbergen
Tel: 06 - 50577635


WALEUK RECREATIE- & KAMPEREN

WALEUK is bij uitstek de ultieme manier voor vermaak & beleving in de buitenlucht op onze RECREATIE- & KAMPEERBOERDERIJ te WAALWIJK en je kunt genieten van het boerderijleven en natuurlijk van (onze) uitstapjes in de mooie omgeving Waalwijk, Drunen, Heusden en omstreken en al wat zij te bieden heeft.

Bijvoorbeeld gezinnen, scholen, fiets- of vriendenclubs, familie kunnen heerlijk vertoeven. WALEUK beschikt over ’n gezellig boerderij-TERRAS, klein winkeltje met STREEKPRODUCTEN zoals o.a. ambachtelijk ijs, buffelvlees & varkensvlees uit onze kringloop-boerderij, Zuster Evie food-Gifts, picknick-knapzak of HUUR BBQ-SMOKER . Daarnaast hebben wij een mooie sfeervolle grote RECREATIE-RUIMTE “De Jongvee-stal” die het gehele jaar door op aanvraag is te gebruiken voor bijvoorbeeld het familie-uitje, teambuilding, de fietsclub, ’n vergadering of andere meeting / gelegenheid, vraag naar de mogelijkheden.

www.waleuk.nl

Valkenvoortweg 31
5145 PM  Waalwijk
Tel: 06 – 20710292 bgg 0416 - 391394


’T FAZANTJE

Bij ’t Fazantje aan de Fazantenweg 51 in Dongen kun je terecht vanaf half juli tot 1 november voor maisdoolhof, boerengolf, bloemenpluktuin, vogelvoer maken, familiefiets- en stepverhuur.

Vanaf begin september pompoenen uithollen en verkoop van (eetbare) pompoenen en sier kalebassen daarnaast is er een ballenbak en staan er verschillende spelletjes. Laat de kinderen lekker spelen terwijl u geniet op ons terras.

In de herfst vakantie van het zuiden sowieso op zondag open.

www.fazantje-dongen.nl

Fazantenweg 51
5106 RC  Dongen
Tel: 0162 – 312353


ZOOPARC OVERLOON

Op avontuur tussen de dieren

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven.

Ga jij mee op expeditie in ZooParc Overloon?

www.zooparc.nl

 

Stevensbeekseweg 21
5825 JB  Overloon
Tel: 0478 – 640046


BUURVROUWKOOKT EN EZELS

Gezellig wandelen of knuffelen met de twee ezeltjes Harrie en Toos en lekker een hapje eten in chateau weiland

www.buurvrouwkookt.nl

Kapellaan 6
5438 NN  Gassel
Tel: 06 - 43023336


KINDERZWERFBOEKSTATION / MINIBIEB LE DIQUE

Waarom alleen kinderboeken?
Nou, wij vinden dat elk kind in Nederland moet kunnen lezen, waar en wanneer ze zelf willen.

NEEM ME MEE, LEES ME…. EN LAAT ME WEER ZWERVEN.

We hebben vele kinderboeken op voorraad, welke ook regelmatig veranderd in onze kast.

Ook kinderboeken kun je bij ons inleveren als je ze gelezen hebt, niet leuk vindt of zelfs saai. Dan kunnen wij er weer een ander kind blij mee maken. Graag deze inleveren dmv de brievenbus of afgeven, zodat wij er een code in kunnen zetten.

Als je de code uit je boek thuis invult op de pagina, kun je zien waar je boek allemaal heen zwerft. Misschien wel helemaal naar de andere kant van Nederland. Je kunt het boek ook inleveren bij elk ander kinderzwerfboekstation.

Werststeeg 79
5258 TA  Berlicum
Tel: 06 - 24940127


OPTISPORT LEISURE CENTER AVONTURA

Waar je ook kijkt, bij Avontura zie je overal speelpleinen, elk met hun eigen thema. Hier beleven kinderen gegarandeerd een hele dag volop speelplezier! Klauter naar boven op de klimvulkaan voor een mooi uitzicht over het hele speelparadijs! Even iets anders doen? Speel dan één van de leuke interactieve games op een enorm tablet.

Avontura is anders dan anders, want hier beleef je de leukste avonturen! Bij Avontura ben je namelijk aanbeland in het grootste indoor speelparadijs, met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. Okke en Pi staan te wachten om met de kinderen te spelen en samen op avontuur te gaan. In Avontura is er veel te doen, wat je ook leuk vindt: Kijk eens op de wesbite voor alle leuke mogelijkheden.
www.optisport.nl/avonturabreda

Terheijdenseweg 500
4826 AB Breda
Tel: 076 - 2050660