Op vakantie in Brabant

Keigave Campings en Bed & Breakfast

Op vakantie in Brabant voor local & toerist

‘Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij je in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Meestal voor één of meerdere nachten. Er zijn speciaal daarvoor ingerichte locaties: campings.’ Deze definitie van kamperen dekt in Brabant al lang niet meer de lading. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld je tent thuis te laten en te slapen in een wijnvat, een luxe dome (iglo) met eigen sanitair, een pipowagen of een waterlodge. Dat is toch keigaaf!

Variatie

Voor een zonvakantie hoef je het land niet meer uit. Dat geldt ook voor avonturiers die altijd op zoek zijn naar net even iets anders. Brabantse campings zijn niet alleen gastvrij, maar ze hebben ook nog eens een verrassend aanbod in logies.
Voor rustzoekers zijn er campings waar je heerlijk ontsnapt aan de drukte van alledag. Wandelend of fietsend ontdek je de omgeving. Pik een terrasje en proef een lokaal biertje met een warm worstenbroodje. Bezoek een museum, atelier of brocantemarktje en sluit de dag af met een lekker boek in de avondzon voor je tent of caravan.

Luxe

Glamping, een samenvoeging van het Engelse glamorous en camping, is kamperen in luxe. Bijvoorbeeld in je eigen vertrouwde tentje, maar wel met privé-sanitair. Je hoeft ’s morgens echt niet meer vanaf een half leeggelopen luchtbed met stramme spieren uit je tentje te rollen. Behalve als je dat wilt, natuurlijk. Maar wil je meer glamour, laten we zeggen: een safaritent met luxe keuken, vaatwasser en een gezellig speelveld voor de luifel? Dan mag je dat anno twintigtwintig gewoon kamperen noemen. Dus, is kamperen iets dat je je alleen nog herinnert uit je jonge jaren? Dan is het nu tijd om dat opnieuw te ontdekken! Het aanbod van de campings in Brabant is zo divers dat er voor elk soort kampeerder iets te vinden is. In stilte genieten op een kleine camping op het Brabantse platteland is voor sommigen pas écht vakantie.
Terwijl een ander vermaakt wil worden en zoveel mogelijk drukte om zich heen wil.

Vermaak

Alles wordt uit de kast gehaald om aan de wensen van de gasten te voldoen… en meer! Maak kennis met nieuwe fenomenen, zoals blobben en tokkelen. Of stap in de huifkar of op de waterfiets voor meer nostalgie. Wat of waar je ook voor kiest: kamperen maakt het kind in je wakker. Ook voor hen is kamperen helemaal het einde! Heel de dag buiten in de weer zijn, nieuwe vriendjes maken en daarna slapen in … oké, kies maar … een pipowagen!
Ik zou niet langer twijfelen en meteen reserveren!

Ga naar: