Droomeind vakantiehuizen en paardenhotel

Droomeind vakantiehuizen en paardenhotel, gelegen in de Brabantse gemeente Alphen-ChaamThuiskomen in een fijne villa

Fietsen door de Chaamse Bossen of langs recreatieplas ‘t Zand, wandelen in het heidegebied van de Regte Heide of paardrijden op Landgoed het Ooievaarsnest, heerlijke activiteiten om in het Brabantse land te ondernemen. Wat het nog fijner maakt, is na zo’n heerlijke dag in de natuur
thuis te komen in een fijne villa, waar je je heerlijk terugtrekt en alle opgedane indrukken van de dag ontspannen van je af laat glijden. Zo’n plek bestaat en luistert naar de naam Droomeind vakantiehuizen en paardenhotel.

Droomeind vakantiehuizen en paardenhotel, gelegen in de Brabantse gemeente Alphen-Chaam

Een initiatief en een droom die uitkwam, van de familie Van den Corput. Een plan dat met heel veel liefde, vakmanschap en oog voor detail is uitgewerkt. Miranda en Gerard houden niet van half werk. Gerard sloeg aan het plannen en al snel was er niet langer sprake van één vakantiewoning, maar werden het er vijf. In april 2018 was het moment daar, de bouw werd gestart. Waar eerst gras lag en paarden vertoefden, ligt nu een oprit naar de vakantiewoningen. Na noeste arbeid, werden in 2019 de eerste gasten met open armen ontvangen.

Naast luxe is er tijdens de bouw van de villa’s ook aan het milieu gedacht. Zo is er bijvoorbeeld bij de realisatie van de vakantiewoningen gekozen om geen aardgas aan te leggen, maar te gaan voor een duurzame, centrale palletkachel die de vloerverwarming aanstuurt. Zo is het in elk seizoen behaaglijk warm in de woningen.

Vragen welke villa favoriet is, is vragen aan een moeder wie haar lievelingskind is: onmogelijk te beantwoorden. In Villa Brocante ga je terug in de tijd met alle luxe van nu. Villa D’Argento daarentegen is ingericht met zilveren details en Villa d’Oro met goudtinten. In het vakantiehuis luisterend
naar de naam Villa Bianco heeft Miranda met veel warme zandkleuren en wit gewerkt en voor de lovebirds onder ons creëerde de gastvrouw een fijn liefdesnestje in Villa Amore. ‘We hebben in alle villa’s evenveel tijd, liefde en energie gestoken, zodat onze gasten altijd optimaal genieten.’

In twee van de villa’s is je trouwe viervoeter ook welkom en neem tijdens je verblijf bij Droomeind vakantiehuizen gerust je paard mee, deze verblijft dan in het aangrenzende paardenhotel.Paardenhotel

In twee van de villa’s is je trouwe viervoeter ook welkom en neem tijdens je verblijf bij Droomeind vakantiehuizen gerust je paard mee, deze verblijft dan in het aangrenzende paardenhotel.

Waarom zou je een dagrit maken als je ook tijdens een meerdaags verblijf bij Droomeind het Brabantse landschap kunt verkennen? Trek eropuit en geniet iedere dag van een ander natuurgebied in de omgeving van het paardenhotel.

Vanuit het paardenhotel starten vele ruiterroutes door het Brabantse land. Landgoed de Hoevens is een heel mooi gebied voor een fijne tocht met je paard. Niet alleen is de natuur er schitterend en afwisselend, het is ook een gebied met een rijke geschiedenis. Ook Landgoed het Ooievaarsnest, dat niet voor het niets een van de best bewaarde geheimen van Goirle genoemd wordt, is een fijn gebied om te gaan rijden, net als de Regte Heide, waar je langs oude beekdalen trekt.

Als je op vakantie gaat met je paard, hoe werkt dat dan? Om misverstanden te voorkomen is het paardenhotel enkel bedoeld voor de paarden. De ruiters reserveren voor zichzelf een van de vakantiewoningen bij Droomeind.

‘We willen niet alleen dat onze gasten een onvergetelijk verblijf hebben, de dieren moeten het minstens zo fijn hebben. Daarom hebben we flink in ruimte geïnvesteerd. De boxen waarin de paarden verblijven zijn lekker groot (3×3,5 meter). Op de dagen dat er niet op uit getrokken wordt, is er de mogelijkheid om de 20×60 meter buitenbaan te gebruiken, de paarden in de wei te laten lopen of de longeercirkel te gebruiken. Omdat het voor onze gasten natuurlijk wel vakantie is, zorgen wij ervoor dat de paarden op tijd worden gevoerd en de stal wordt uitgemest. We willen onze gasten zoveel mogelijk ontzorgen, zodat ze optimaal van het rijden, hun rust en de vakantie kunnen genieten.

Vanuit Droomeind maak je ook schitterende fiets- of wandeltochten. Hoe je er ook opuit trekt, je geniet er simpelweg van de rust, luxe en de prachtige Brabantse omgeving.

Luxe vakantiewoningen

• De villa’s zijn geschikt voor 4 personen en zijn alle voorzien van alle mogelijke luxe.
• In twee villa’s zijn honden ook van harte welkom.
• De bedden zijn opgemaakt bij aankomst, een set badhanddoeken is aanwezig.
• Gratis WiFi & Netflix.
• Elke villa heeft haar eigen verhaal, sfeer en kleur. De indeling en faciliteiten zijn in elke villa nagenoeg gelijk.
• Alphen ligt vlakbij Tilburg, Breda, Antwerpen en grensplaats Baarle-Nassau. Vanuit de villa’s zijn mooie wandel-, fiets- of ruitertochten te maken.

Droomeind

Hondseind 7
5131 RE Alphen
www.droomeind.nl

 

 

Tekst: Eva Hopstaken
Beeld: Droomeind vakantiehuizen en paardenhotel