Wist jij dat theedrinken de nieuwe trend is?

TheeproeverijArt of TeaTheeproeverij of theeworkshop; Art of Tea maakt er graag een bijzondere beleving van!

Het past in de lijn van de groeiende belangstelling naar eerlijke, gezonde voeding. Thee is gezelligheid, thee is rust, thee is een goed gesprek, thee is thuiskomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat thee voor mij betekent.

Mijn naam is Brigitte van Schooten en ik ben een rasechte theedrinker. Sterker nog: ik lust niets anders. De basis voor mijn passie voor thee is al jong gelegd. Aan theedrinken met mijn oma heb ik de beste jeugdherinneringen. De losse thee die zij liet trekken in de pot, daar denk ik met veel warmte aan terug. En niet alleen aan smaak maar ook aan de sfeer en de goede gesprekken die we hadden.

Er bleek nog veel meer te ontdekken!
Toen ik in 2011 op de vakbeurs ‘Beleef Koffie-Beleef Thee’ Richard Schukkink van de International Tea & Coffie Academy tegenkwam, ging er een wereld voor me open. De smaken, de geuren de kleur, de mogelijkheden: thee is niet zomaar een warm drankje. Thee is een lifestyle.

TheeworkshopTheezetten doen we hier al eeuwen volgens de Nederlandse traditie, drie keer soppen met het zakje en klaar is je thee. Maar gelukkig is de pure losse thee weer in opkomst en daar speelt Art of Tea op in. Is theezetten met losse blaadjes moeilijk of ingewikkeld? Nee hoor, niet met de ‘Easy teamaker’, hiermee heb je in een handomdraai een perfect kopje thee gezet.

Maar ook de Chinese Gong Fu Cha-methode wordt steeds populairder. Dit is een manier om de allermooiste smaken uit het theeblad te halen. Ik vertel je graag hoe je dit zonder de traditionele Gong Fu Cha set kunt bereiken.


Een uniek uitje

proeverij, theeproeverijBen je op zoek naar een unieke theeproeverij, theeworkshop of theescholing voor bijvoorbeeld een vriendinnen- of bedrijfsuitje? Wil je speciale thee schenken bij een huwelijksdiner, of de opening/ jubileum van je bedrijf, Art of Tea maakt er graag een bijzondere beleving van.

De RoyalTea is, net als een High Tea, een proeverij van allerlei lekkers. Alleen draait het bij een High Tea vooral om de hartige en zoete lekkernijen, terwijl het bij een RoyalTea juist gaat om de combinatie tussen thee en hapjes die elkaar qua smaak en beleving versterken. 1+1=3

Art of Tea
Nieuwelandstraat 47-01
5038 SM  Tilburg
Tel: 06 13254133
www.artoftea.nl