Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toon Hermans. Het Festival – Tilburg

18 januari @ 15:00 - 19 januari @ 00:00

Gratis

Stadstheater De Boemel organiseert een gratis toegankelijk Toon Hermans. Het Festival.

Op 18 januari van 15.00 uur tot 24.00 uur.

Toon Hermans (Sittard 1916 – Nieuwegein 2000) is de absolute grootste van de drie Grote Cabaretiers uit de vorige eeuw. Hij is de eerste die een avondvullende onemanshow in Nederland introduceert.

Meester van de lach en de traan. Van korte gedichtjes tot humoristische monologen. In zijn tijd geliefd en tot op heden nooit vergeten. Toon Hermans groeit op in het diepe zuiden van Nederland, in Sittard. In 1942, midden in de oorlog trekt hij naar Amsterdam. Hij is in 1999 uitgeroepen tot ‘Artiest van de Eeuw’.

Vanaf zijn eerste onemanshow in 1955 – hij was toen bijna veertig – heeft hij er zo’n zestien gemaakt. Een bekende uitspraak van hem is: ‘De doorsnee cabaretier is te veel wijsneus en te weinig feestneus’. Toon zag zichzelf als volkskomiek. Hij heeft vele legendarische conferences: ‘Doif is toot’, ‘Snieklaas’, ‘Society’ (‘Leg neer die bal!’) – en liedjes – ‘Ballonnetje’, ’24 rozen’, ‘Mediterranée’ – op zijn naam staan. Toon Hermans was een genie. Hij deed in Nederland iets wat nog niemand gedaan had. Hij is zijn eigen weg gegaan en heeft onmetelijk veel mensen laten lachen. Hij heeft heel goede liedjes geschreven, en versjes en beschouwingen waar velen tot op hun sterfbed plezier van hebben gehad. Wie kan dat evenaren?

Op zaterdag 18 januari brengt Stadstheater voor de 3e keer een hommage aan Toon Hermans, met medewerking van velen. Dit keer in het succesvolle tentjestheaterconcept van Variëté Pontificale. Je waant je absoluut in de sfeer van De Parade, De Boulevard of Oerols Locatietheater. Deze nieuwe artistieke en culinaire mix is nieuw in Tilburg en zorgt voor een bijzonder indoor-festival. Prikkelende performances rondom het leven en werken van Toon Hermans in kleine theatertentjes in alle hoeken van het theater. Lezingen, cabaret, concert, kolderiek, carnaval, poëzie, literatuur zijn de ingrediënten van een ongetwijfeld onvergetelijke festivaldag.

Naast The Voice Senior Winnaar Ruud Hermans en topcabaretier Ernest Beuving treden op o.a. Raak de Snaar, Peer en Geer, Arjan Bruinsma en Annemarie van der Gouw, Roland Verstappen, Magic Bart, Marieke Jacobse, Peer de Graaf, Frans Habraken, Karin van Zandbeek, Marwal van Geffen, Harold van Baast, Gon Mevis, Dave Verdonck, Pieter van der Klei, Maarten Pijnappels, Gerard Korthout e.a.

Deel dit met je vrienden:
Facebook
Facebook

Gegevens

Begin:
18 januari @ 15:00
Einde:
19 januari @ 00:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
http://www.deboemel.nl

Locatie

stadstheater De Boemel, burg. Brokxlaan 8-76, 5041 SB Tilburg

Organisator

Marieke Peelen
Telefoon:
0630010555
E-mail:
marieke@theaterdeboemel.nl