Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Stille OMgang van Amsterdam – De Moer

19 januari @ 14:30 - 16:00

Gratis

Culturele Stichting Trias organiseert op zondagmiddag 19 januari in de Sint Joachimkerk van De Moer een lezing over de Stille Tocht.
Al vele jaren worden er op diverse plekken in het land, jammer genoeg, Stille Tochten gehouden. Meestal is de aanleiding hiertoe niet echt positief. Het zijn tochten waarbij de lopers een gebeurtenis die onlangs plaatsvond, of een persoon herdenken. Of, wat vaker gebeurt, een toch tegen zinloos geweld.
Dat de Stille Tocht of Stille Omgang al eeuwen oud is zal Maurice Essers, lid van het bestuur van de Stille Omgang van Amsterdam, vertellen. Duizenden mensen uit het hele land komen per touringcar, per fiets of zelfs te voet ieder jaar in maart naar Amsterdam om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Deze meditatieve omgang door het historische centrum passeert het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam.
De route van de Stille Omgang komt voort uit de route die in 1345 voor het eerst gelopen werd omdat er iemand ernstig ziek was en toch genas. Nu, na 700 jaar, wordt nog steeds deze route nog steeds gelopen Verspreid over de nacht lopen de deelnemers de omgangsroute van een uur. Deze vindt ergens tussen middernacht en vier uur zondagochtend plaats.
De heer Essers, lid van het bestuur van het Gezelschap van de Stille Omgang Amsterdam, zal een lezing geven over het ontstaan en de toekomst van de Stille Omgang van Amsterdam.
Lezing Stille Omgang
19 januari 2020
14.30 uur
Sint Joachimkerk, De Moer
Gratis met vrijwillige bijdrage ter bestrijding van onkosten.

Deel dit met je vrienden:
Facebook
Facebook

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Sint Joachimkerk

Organisator

Culturele Stichting Trias
E-mail:
info@cs-trias.nl