Bij Kato Boerderijbeleving – Sint Oedenrode

Hoe ben je op het idee gekomen? En wie is Kato? Die vragen heb ik al meerdere malen mogen beantwoorden.
Het idee is ontstaan door 10 jaar ervaring met Het Weekend van het Varken en 6 jaar Puur Brabant.

We zien tijdens het tweede weekend van september heel veel blije kindergezichtjes, waarom dan niet zorgen dat de kinderen vaker naar de boerderij kunnen komen? We willen ze graag wat leren over onze varkens en wat ze te eten krijgen. Maar ook dat ze lekker kunnen spelen en met de biggetjes kunnen knuffelen! Vandaar dat we Bij Kato Kids in het leven hebben geroepen! Bij volwassenen merken we eveneens een oprechte interesse in het leven op de boerderij.

Om ook dit niet te beperken tot onze open dagen in september, hebben we een Boerderij Tour ontwikkeld. Hierin nemen we iedere bezoeker mee, in de kringloop van ons Berkhout Varken. Daarnaast hebben we diverse tochten voor jeugd en volwassenen: GPS-, wandel- en fietstocht. Ook bij deze tochten ervaar je de boerderij !

En wie is nu dan Kato?
Kato is mijn oma Dekkers, in 2013 is zij op de gezegende leeftijd van 103 jaar overleden. In haar leven heeft ze vele ontwikkelingen meegemaakt op de boerderij. Daarom dat zij voor ons symbool staat voor onze boerderijbeleving. Bij haar stond de koffie altijd klaar en gingen de gesprekken aan de keukentafel vaak over het boerenleven. Het is dan ook haar keukentafel, die Bij Kato binnen staat!

Bij Kato Boerderijbeleving

Zie voor meer Keigave activiteiten van Bij Kato in de categorie: Feestje, Natuur en Dagje Uit !

Houtsestraat 26
5492 TM  Sint Oedenrode
Tel: 06 – 46050052

www.bijkato.nl

Deel dit met je vrienden: