Fietsen in Brabant

In Brabant zijn er vele mogelijkheden om te fietsen. De prachtige natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen, De Kempen, Pannenhoef en Kampina trekken vele fietsers en mountainbikers. Ook in en rondom de grote steden zijn er volop fietsmogelijkheden waaronder Den Bosch, Breda of Eindhoven lenen zich uitstekend voor een fietstocht.

 

Fietsroutes in Brabant

Fietsroute Linie van 1629 – 50 kmWandelen met de Paadjesmakers 's-Hertogenbosch in en rondom Den Bosch

Op de fiets langs de linie van 1629 van De Paadjesmakers. Ga mee op een prachtige fietstocht op anderhalve meter hoogte over de vele dijken door het weidse, ondergelopen polderland om ’s-Hertogenbosch majestueus te zien oprijzen als een vloot schepen in het omringende water. Dit is een adembenemend schouwspel tijdens de route van ongeveer 50 kilometer. Met een beetje fantasie is het in dit boekje beschreven beeld van de belegerde stad zo in gedachten te roepen, fietsend door het Bossche Broek, Haanwijk of de Jufferschans. Lees verder over de fietsroute Linie van 1629 …

 

Ga naar alle fietsroutes

 

Georganiseerde fietstochten in Brabant

De Leyetocht in Helvoirt

De Leyetocht is sinds 1978 een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud. De naam Leyetocht is afgeleid van een drietal waterlopen, die Helvoirt doorkruisen. Dat zijn: de Ley, de Zandley en de Broekley. De Leyetocht kent de volgende afstanden: 25 – 39 – 75 -100 en 150 km.
Afstanden voor de gewone fietsers, de gezinnen met kinderen en de meer sportieve wielrijder, met onderweg een stop bij een café als controlepost en een kop koffie of thee.

Ga naar alle fietstochten

 

 

Mis niets in Keigaaf Brabant !

Eventagenda

Ontvang per e-mail regelmatig informatie over aankomende events in Brabant.
Van evenementen, workshops, cursussen, braderieën, festivals, concerten tot wandelingen en fietstochten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.